Nieuwe Participatievormen

We vroegen om suggesties aan het lokaal bestuur om inspraak te verbeteren “specifieke overlegmomenten plannen tussen bestuur en middenveld over 1 concreet thema; bv 4x per jaar”

- “meer directe communicatie, niet via adviesraden” (meermaals!)
- “het meerjarenplan niet dichtimmeren. Ruimte laten voor nieuwigheden ‘en route du parcours’.

We vroegen de organisaties naar suggesties aan de Vlaamse overheid om inspraak van organisaties bij lokale besturen te verbeteren
o “het goede voorbeeld geven!” (meermaals!) (+ “Kris peeters moet zich excuseren, want na een volksraadpleging in Antwerpen waaraan 140000 Antwerpenaren deelnamen, spreekt hij over ‘anderhalve man en een paardenkop’”)
o “verplicht meer budget voorzien voor ondersteuning adviesraden” – “financiële stimuli voor lokale besturen die adviesraden vernieuwen”
o “gemeenten stimuleren om adviesraden geregeld samen te laten zitten” (meermaals!)”