Slimgedeeld.be - een wegwijzer bij het delen van schoolinfrastructuur

Na een grondig onderzoek in samenwerking met alle stakeholders is het uiteindelijk zover: de website Slim Gedeeld, een project van de Verenigde Verenigingen i.s.m. het beleidsdomein Onderwijs van de Vlaamse overheid over het delen van schooinfrastructuur, is een feit!

Op deze website ontdek je goede praktijkvoorbeelden, kant-en-klare hulpmiddelen, handige tips en modeldocumenten voor scholen, lokale besturen en verenigingen die willen investeren in medegebruik van hun infrastructuur.

Zo probeert Slim Gedeeld een antwoord te bieden op vier vaak gestelde vragen in het kader van openstelling:

  • Welke administratieve formaliteiten moet ik vervullen?
  • Waar kan ik terecht voor financiering?
  • Hoe beheer en organiseer ik dit intern?
  • Welke kleine technische en bouwkundige aanpassingen faciliteren het openstellen?

Verder vind je er ook een stappenplan, voordelen per sector, modeldocumenten en goede praktijkvoorbeelden. De informatie op de website is niet exhaustief, maar een dynamisch infopunt waar iedereen aan kan bijdragen. 

Heb je vragen of ken je nog goede voorbeelden? Stuur ze via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op woensdag 23 november vond bovendien ook een studiedag plaats met interessante sprekers en prikkelende discussies. Hieronder vind je de presentatie van de dag en een reeks sfeerfoto's.