Het vrijwilligerswerk in België becijferd

Dat het vrijwilligerswerk in België een belangrijke plaats inneemt in onze maatschappij, kan geen verrassing heten. Hoe groot die plaats is (zo'n 1,17 miljoen mensen) en wie nu al die vrijwilliers zijn, weten we sinds kort echter exact dankzij een splinternieuw onderzoek van de Koning Boudewijnstichting. Op verzoek van de Koning Boudewijnstichting maakten onderzoekers van de universiteiten van Luik en Gent een kwantitatieve analyse van het vrijwilligerswerk in België, gebaseerd op een representatief staal van de bevolking (bijna 10.000 personen).

Wie meer wil weten over het profiel van de sector van het vrijwilligerswerk en dat van de individuele vrijwilliger, kan zich verdiepen in het gepubliceerde rapport.