8 juni startdag 'Wij-de wereld': partners voor de Sustainable Development Goals

Op 8 juni organiseert het Team Duurzame Ontwikkeling van de Vlaamse Overheid een startdag over de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) die de Verenigde Naties in het najaar van 2015 introduceerde. Deze SDG's zijn ondertussen geïntegreerd in de Vlaamse Visienota 2050: een ideaal moment dus om officieel met deze doelstellingen aan de slag te gaan.

Het welslagen van de SDG's hangt natuurlijk af van het engagement van en de samenwerking tussen tal van organisaties, bedrijven, banken, ngo's, scholen, universiteiten en overheden. En dus komen op 8 juni meerdere voortrekkers van deze sectoren hun visie over de implementatie en uitwerking van deze doelstellingen te berde brengen. Naast professor Jan Rotmans, grondlegger van de transitieaanpak, zijn zo o.m. ook The SHIFT, Voka en Vredeseilanden op het appel aanwezig.

Op zoek naar inspiratie of barst je zelf van goede ideeën om met de SDG's aan de slag te gaan? Schrijf je dan hier (gratis) in. Het volledige programma kun je hier nog eens nalezen.