CSI Flanders: verslag 'The Floor Is Yours' en nieuwe activiteiten

Op dinsdag 21 juni organiseerde CSI Flanders, het grootschalige onderzoeksproject naar de tendensen en uitdagingen van het Vlaamse middenveld, met 'The Floor Is Yours' een eerste reflectienamiddag voor alle geïnteresseerden in het reilen en het zeilen van het Vlaamse middenveld. Tijdens deze namiddag werden drie belangrijke topics ter discussie gesteld: de hybridisering van het middenveld, de relatie tussen middenveld en overheid en de politisering van het middenveld

De resultaten van de vruchtbare debatten over deze thema's vormen nu de basis voor drie startnota's die in de loop van de zomer worden gepubliceerd. Vanaf eind juli zullen deze nota's, samen met alle relevante documentatie, een plaats krijgen op de gloednieuwe website www.middenveldinnovatie.be - waar je nu reeds de basisinformatie over het onderzoek kunt terugvinden. Neem er zeker eens een kijkje en schrijf je er in op de nieuwsbrief; zo blijf je zeker op de hoogte van alles wat er gebeurt in het kader van dit onderzoek.

Ondertussen kondigen we ook graag een volgende reeks activiteiten aan:

  • 26 september (namiddag): een leerplatform met o.a. een lezing door Luc Huyse (locatie volgt);
  • 8 november, 17u30-20u00: afterwork-sessie #1 (locatie volgt);
  • 30 november, 17u30-20u00: afterwork-sessie #2 (locatie volgt);
  • 15 december, 17u30-20u00: afterwork-sessie #3 (locatie volgt).

De nog uit te werken afterwork-sessies zullen telkens focussen op een tendels die niet eenduidige te begrijpen is, verschillende connotaties en ervaringen oproept en waarvan oorzaken en gevolgen onduidelijk zijn (denk bijvoorbeeld aan een term als 'vermaatschappelijking'). Aan deze sessies worden ook de drie eerder genoemde spotlightpapers gekoppeld worden. 

Het mag duidelijk zijn: evenmin als het verenigingsleven in Vlaanderen staat CSI Flanders niet stil! We verwelkomen jou en je input dan ook graag op al onze platformen: tijdens onze activiteiten, op onze website en zelfs op Twitter. Tot dan!