Studiedag 'Slim gedeeld!'

Studiedag bannerRuimte delen is ruimte creëren, en in de toekomst is het dus van groot belang dat schoolinfrastructuur buiten de schooluren ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Scholen hebben namelijk een belangrijke functie als "maatschappelijk vastgoed" en als kloppend hart voor de hele buurt. Daarom organiseert 'de Verenigde Verenigingen' i.s.m het beleidsdomein Onderwijs van de Vlaamse Overheid op woensdag 23 november de studiedag Slim Gedeeld! Tijdens deze studiedag ontdek je goede voorbeelden en kant-en-klare hulpmiddelen voor scholen, gemeentebesturen en verenigingen die willen investeren in medegebruik van hun infrastructuur.

In een eerste deel presenteren we de volledige Wegwijzer, een interactieve webtool. We nodigen een aantal ervaren delers (verenigingen en schooldirecties) uit die scholen, lokale besturen en verenigingen wegwijs maken in de verschillende subthema's van de Wegwijzer. Samen met hen bespreken we onder andere de knelpunten en bijhorende oplossingen bij administratieve formaliteiten, mogelijke financiering, intern beheer- en organisatorische aspecten.

In het tweede deel laten we experten aan het woord voor een reeks korte zetelgesprekjes rond een aantal stellingen. Daarin ligt de klemtoon voornamelijk op hoe Vlaams en lokaal beleid kan bijdragen tot het optimaliseren van gedeelde schoolinfrastructuur.

Tijdens de pauze voorzien we koffie en een taartenbuffet. We sluiten af met een receptie- en netwerkmoment.

De studiedag gaat door in de Brede School Sint-Joost-Aan-Zee (Grensstraat 67, Sint-Joost-Ten-Node).

Geïnteresseerd? De studiedag is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan je via deze link. Ook het volledige programma kun je hier terugvinden.


Programma
Moderator : Annabelle Van Nieuwenhuyze
 
13.30    Onthaal door Bart Verhaeghe - coördinator van de Verenigde Verenigingen
 
14.15    Slimgedeeld.be wijst u de weg :
 
Drie getuigenissen van op het terrein :
  • Pieter Vielfont - KTA Zavelberg
  • Amke Bailleul - Vlaamse Dienst Speelpleinwerking
  • Robert Kaerts - Stad Antwerpen
  • met tussendoor presentaties van de wegwijzer door 'Googlevrouw'
15.15    Koffie en bio-taartenbuffet
 
15.40   Experten op de sofa : Wat moet beter ?
 
Vier experten aan het woord over hoe het Vlaamse en lokale beleidskader het delen van schoolinfrastructuur kan stimuleren :
  • Anne Malliet - Team Vlaams Bouwmeester
  • Linda Boudry - Kenniscentrum Vlaamse Steden
  • Pedro De Bruyckere - Pedagoog en onderzoeker
  • Veerle Follens - Auteur van 'Maatschappelijk Verantwoord Vastgoed'
16.40    Slotwoord door Annelies Geerts - AGION en receptie met drank en koude hapjes