Ben jij een Radicale Vernieuwer ? #Wedstrijd @SocInnofabriek

De Verenigde verenigingen zoekt mee naar de meest baanbrekende vernieuwingen van het moment voor de wedstrijd 'Radicale Vernieuwers'. Zie jij oplossingen in plaats van problemen? Hou jij je ogen open voor wat anders en beter kan? 

Radicale Vernieuwers hebben een heldere kijk op maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede of vergrijzing. Ze laten zich niet ontmoedigen door slecht nieuws, maar halen er inspiratie uit om nieuwe producten, diensten en methodes te bedenken. Radicale Vernieuwers hebben frisse ideeën, maar vooral ook lef om hun plannen voor een betere wereld waar te maken.

De eerste editie van de wedstrijd bewees dat er in Vlaanderen heel wat radicale vernieuwers zijn. Spullen nodig maar je wil ze niet kopen? Peerby laat je ze lenen van je buren. Gebrek aan betaalbare woningen in de stad? De laureaten van Collectief Goed bedachten een coöperatief woonmodel om leegstaande huizen te renoveren. Verkeersinfarct door halflege vrachtwagens op de snelweg? Tri-Vizor pioniert met carpoolen voor cargo.

Wie worden de Radicale Vernieuwers van 2017? Surf naar www.radicalevernieuwers.be om jouw project kandidaat te stellen, of om een ander innovatief initiatief voor te dragen. Inschrijven kan tot 30 april. Een jury kiest 10 Radicale Vernieuwers die kunnen pronken met de titel, media-aandacht, advertentieruimte en begeleiding op maat van de Sociale InnovatieFabriek. Bovendien reikt De Standaard een bijzondere klimaattroffee uit!

---

De wedstrijd Radicale Vernieuwers wordt georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1, De Standaard, Cera en Koning Boudewijnstichting.

 Radicale vernieuwers final RGB 01