De hervorming van het verenigingsrecht - een stand van zaken

koen geensDe hervorming van het vennootschaps- en verenigingsrecht door minister van Justitie Koen Geens nadert haar ontknoping. Waar de toekomst van de vennootschap met sociaal oogmerk nog een concrete invulling moet krijgen - we zitten hiervoor de komende maanden nog samen met de minister -, is de mist omtrent het lot van de vzw wel aan het opklaren. 

Wat betekent dit in de praktijk voor de verenigingen? Hoe wordt de eigenheid van de vzw gevrijwaard? En wat zijn de gevolgen van de hervorming voor verenigingen inzake fiscaliteit, vrijwilligers enzovoort?

In volgende overzichtsnota Van vzw tot vzw - de vereniging zonder winstuitkering vind je het antwoord op deze en andere vragen. Let wel: dit is een stand van zaken op basis van de reeds bekende informatie over de hervorming. Eens de uiteindelijke wetteksten beschikbaar gesteld zullen worden, zal dit verder geconcretiseerd worden.

Heb je in tussentijd nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.