Inspiratiedag Ruimte Delen 24/10 - De Ambrassade

Het delen van ruimte is een hot issue. Zowat dagelijks duiken nieuwe gedeelde ruimte initiatieven, tijdelijke invullingen en andere vormen van slim ruimtegebruik op. Ook gemeentelijke en andere overheden experimenteren steeds meer met het delen van ruimte. Gedeeld ruimtegebruik heeft heel wat maatschappelijke voordelen, en biedt ook kansen om extra ruimte te creëren voor kinderen, jongeren en hun organisaties. Tegelijkertijd blijkt het delen van ruimte niet evident, en worden initiatiefnemers geconfronteerd met heel wat drempels en obstakels.
 
Op de inspiratiedag ‘Ruimte delen is ruimte creëren’ op 24 oktober stelt De Ambrassade de resultaten en aanbevelingen van haar onderzoek naar verschillende praktijkvoorbeelden van gedeeld ruimtegebruik met kinderen en jongeren en hun organisaties voor, en lanceert ze haar handleiding ‘Ruimte delen: hoe doe je dat?’ In de voormiddag kun je in debat gaan met specialisten en beleidsmakers over uitdagingen, knelpunten en oplossingen voor het delen van ruimte. In de namiddag spring je op de fiets en bezoek je enkele inspirerende voorbeelden van gedeeld ruimtegebruik met kinderen en jongeren.
 
Laat je inspireren en schrijf 24 oktober alvast in je agenda! Het boeiende programma vind je hier!
 

Praktisch:

  • Begeleiding: De Ambrassade (Raf Verbruggen: 02 551 13 93 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) i.s.m. externe sprekers
  • Datum: 24 oktober 2017 (hele dag)
  • Locatie: Allee du Kaai, Havenlaan 53, 1000 Brussel (op wandelafstand van het station Brussel-Noord)
  • Meer informatie: https://ambrassade.be/inspiratiedag-ruimte-delen

vlaamse jeugdraad de ambrassade 2 1180x600 c center