Week van de Mobiliteit // 16 tot 22 september

weekmobiliteitlang
Al sinds 1996 organiseren het Netwerk Duurzame Mobiliteit en zijn lidorganisaties in Vlaanderen heel wat campagnes voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Ook dit jaar zet de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september) Vlaanderen #goedopweg om mee(r) te autominderen. Wie de overstap maakt, ontdekt de voordelen. De acties tijdens de Week zijn daarvoor het duwtje in de rug.

De campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten. Tegelijk is de Week van de Mobiliteit ook een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten. Meedoen is de boodschap!

Netwerk Duurzame Mobiliteit nodigt je dan ook van harte uit om deel te nemen aan één van de acties of zelf een nieuw initiatief (inspiratie!) te organiseren. Taxistop organiseert alvast de jaarlijkse Car Free Day op donderdag 21 september.

In elk geval: registreer uw deelname, zo brengt het Netwerk de dynamiek van de Week in beeld. Op sociale media kun je alvast een eind weg met de hashtags #goedopweg en #WeekvdMobiliteit !