Vergeet je niet in te schrijven voor de 'Slim Gedeeld!'-excursies!

180416 still

Schrijf je nu in voor één van de fietsexcursies en ontdek tal van good practices rond het openstellen van schoolinfrastructuur

De druk op de ruimte in het dichtbevolkte Vlaanderen en Brussel is groot. Het wordt almaar moeilijker om ruimte te vinden om aan vrije tijd, sport, cultuur of spel te doen. Bovendien heeft de overheid steeds minder middelen om te investeren in nieuwe jeugd-, sport- of culturele infrastructuren.

Om aan deze nood tegemoet te komen kijkt men vaak naar scholen. Hun ruimtes staan ’s avonds, tijdens het weekend, en in de schoolvakanties namelijk leeg, en kunnen dus opengesteld worden voor gebruik door (verenigingen uit) de buurt.

Maar is dit gedeeld gebruik van schoolinfrastructuur in de praktijk wel haalbaar? Hoe kunnen scholen en verenigingen omgaan met de obstakels voor gedeeld gebruik? En welke voordelen halen ze er uit?

Na twee succesvolle edities in Gent in 2016, organiseert de Verenigde Verenigingen i.s.m het Kenniscentrum Vlaamse Steden, opnieuw twee excursiedagen, ditmaal in Antwerpen. Tijdens de excursies bezoeken we verschillende inspirerende praktijkvoorbeelden van scholen die hun infrastructuur openstellen voor organisaties of voor de buurt, en leren we hoe de stad Antwerpen het gedeeld gebruik van schoolinfrastructuur ondersteunt.

Fiets je mee? Schrijf je snel in! Plaatsen zijn beperkt.

Programma*:

• Fietsexcursie - 16 mei *   (11km)

excurisie 2

09u00    Onthaal (Stedelijk Lyceum Olympiade)
09u30    Welkomswoordje
10u00    Stedelijk Lyceum Olympiade (SO)
11u00    Sint-Lutgardis Campus Antwerpen
11u45    Lunch + Netwerking
12u45    Stedelijk Lyceum Meir Antwerpen
13u45    GO! KA Antwerpen
14u45    Het Hinkelpad (KOV)
16u00    Einde - terugbrengen van de fietsen