Zero-emissiepremies van Vlaamse overheid nu ook beschikbaar voor vzw's

elektrischeautoJe weet het of je weet het niet, maar de Vlaamse overheid geeft premies bij de aankoop of lease van een nieuw zero-emissievoertuig. Tot eind vorig jaar was dat uitsluitend voor wagens van particulieren. Sinds april dit jaar zijn deze premies er echter ook voor vzw’s en niet alleen voor wagens maar ook voor elektrische bromfietsen klasse B en motorfietsen. Vzw’s kunnen bovendien meerdere premies tegelijk aanvragen voor een maximum bedrag van 200.000 euro per jaar.

De premiehoogte hangt af van de catalogusprijs van het voertuig. Voor wagens gaat het over maximaal 4.000 euro, voor motorfietsen maximaal 1.500 euro en voor bromfietsen B maximaal 750 euro.

Meer informatie en een link naar de aanvraagprocedure zijn te vinden op http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/zero-emissiepremie

Op dezelfde site staat ook meer informatie over de jaarlijkse CPT-subsidie-call. Dit jaar is er 700.000 euro voorzien o.m. voor ondersteuning van de vergroening van het wagenpark van ondernemingen/organisaties. Deze call sluit op 5 oktober 2018.